Leerrijke dag

Gisterenavond in een passiefhuis B&B geslapen en leerijke informatie gekregen over ventilatie, isolatie, verwarming, sww, …  (zie Selemo and Passiefhuis B&B)

De ventilatie op stand 1 is goed te doen, op stand 2 was het een klein beetje storend, op stand 3 eerder zeer storend.  De geluidsdempers zijn wel degelijk heel belangrijk. De lengte en de dikte zijn daarbij aandachtspunten.

Voorts leerden we dat ze 1 jaar bijna wekelijks bezig waren met de voorbereiding.  En tijdens de werken was er elke week een opvolgingsvergadering.  “Toevallig” is die man ook de voorzitter van het passief huis platform. En hij geeft ook enkele gast colleges in de opleiding die ik wil volgen in Gent.

Nadien naar Ecoflora, waar we gele mosterd kochten als groenbemester.  Andere planten bekeken,  waterplanten, kruiden, bessen, … Nog veel keuze werk te doen.

Volgende halte: Stef Antiek in Brussel.  Ook de moeite, daar kunnen we lang in rond snuffelen, maar wel heel duur.  We waren direct akkoord voor een 3-set lamp met koper, maar de prijs hield ons tegen om het te kopen (850).

Laatste echte halte: de oude materialen in Reet. Ook daar mooie dingen gezien, alhoewel gespecialiseerd in schouwen. Dat is niet echt wat we zoeken.  Wel een goed idee gevonden voor de vuurplaats: een molensteen met een groot gat erin !

En uiteindelijk hier een testje met de aantallen keren we met de auto of met de fiets geweest zijn …

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.